25 krachtige vide toepassingen voor jouw business. Cinemeta

Het belang en de impact van video voor business is ENORM!

En het groeit met de dag.

Als jij nog geen video inzet om jouw business te laten groeien laat je letterlijk bergen met geld op tafel liggen.

 • Gebruik jij video om jouw business te laten groeien?
 • Gebruik jij video om contact te maken met klanten en prospects?
 • Of vraag jij je af waar en hoe je moet beginnen?

Hieronder alvast 25 manieren waarop je video kunt gebruiken om de interactie met jouw prospects en klanten aan te gaan en om jouw business te laten groeien:

 1. Video TestimonialsTelkens wanneer klanten je vertellen dat ze blij zijn met jouw product of dienst, zet je ze voor de camera en vraag hen of ze er 30-60 seconden over willen vertellen over jouw product of dienst
 1. Succesverhaal van je klantEen video testimonial is kort en vooral gericht op jouw product of dienst.

Het succesverhaal van een klant is langer en allereerst gericht op de klant en pas in tweede instantie op wat jouw product of dienst hen heeft opgeleverd.

 1. Case studyEen geweldige manier om de waarde van jouw product of dienst te laten zien is het interviewen van blije klanten over hun ervaring, uitdagingen, successen en resultaten.Dit is een langere video en biedt veel meer informatie en educatieve waarde dan een testimonial of succesverhaal.
 1. Product(animatie) filmLeg de focus op een specifieke dienst of product. Via animatie kun je de boodschap overbrengen die je niet met echte beelden kunt brengen. Zoals processen en technieken, maar ook strategieën.
 1. Persoonlijke boodschapEen geweldige manier om affiniteit en betrokkenheid met je prospects en klanten te creëren is hen af en toe een leuke, persoonlijke (en onverwachte) video boodschap te sturen.Facebook is het beste kanaal voor dit soort boodschappen…
 1. Plezier belevenEen video van een creatief optreden van je eigen personeel is een prachtige manier om de cultuur van je bedrijf te laten zien, je business te promoten EN je publiek erbij te betrekken.
 1. Over jouWillen mensen van jou kopen – dan gaat dat via de stappen: ‘know, like en trust‘.Dit is makkelijker wanneer je een persoonlijk onderonsje hebt met de persoon, en veel moeilijker om dit online voor elkaar te krijgen.

Tenzij… je een authentieke, persoonlijke ‘Over Jou’ video hebt.Dit is dus ook de “Over ons” video voor op je website.

 1. InterviewHet interviewen van experts is een geweldige manier om hun geloofwaardigheid te lenen of jouw boodschap te ondersteunen.
 1. WedstrijdJouw klanten (of prospects) vragen een video te leveren is een fantastische manier om hen erbij te betrekken. En je krijgt hiermee verse, en vaak boeiende content.
 1. NieuwsberichtWanneer iets in jouw business gebeurt, kun je een een saai persbericht uitsturen en hopen dat een lokale krant het oppikt.

Of… je brengt een kort bezoek aan onze studio en je maakt een snel een enorm boeiend videoverhaal.

 1. Mini-documentaireWanneer jij jouw business of een van jouw diensten in de spotlight wilt zetten, gebruik dan video, foto’s en stem om krachtiger en met meer emotie te communiceren dan mogelijk is met alleen woorden.
 1. Vlog (video blog)Dit is een magnifieke manier om je normale, tekstuele blog op te leuken, helemaal als jouw onderwerp zich leent tot het geven van meer visuele uitleg.
 1. Tutorial (handleiding)Een video tutorial (handleiding) is een geweldige manier om content te maken waar naar wordt gezocht, wat wordt afgenomen en gedeeld op het web. Zo veel mensen houden van het stap-voor-stap leerproces met aantrekkelijke visuele ondersteuning door video.
 1. VideocursusVoor veel mensen is het leren over een nieuw onderwerp via video veel leuker en effectiever dan erover lezen.Je kunt gemakkelijk een serie korte, educatieve video’s opnemen die waarde leveren, jouw positie als expert versterken en… je business promoten.
 1. WebinarEen webinar is een online seminar, waarin je jouw klanten en prospects kunt onderwijzen over jouw onderwerp of expertise.

Je kunt zelfs interactie met de kijkers hebben via een live-chat functie.

 1. Vraag en Antwoord Sessies (Q&A’s)Studio opnamen. Cinemeta Een Q&A sessie is een type webinar, waarin je jouw prospects en klanten uitnodigt om welke vraag dan ook te stellen over jouw product, dienst of expertise.Het geeft me de kans om ervoor te zorgen dat iedereen het materiaal volledig heeft begrepen, en de kennis en ervaring nog verder verdiept.

Deze sessies zijn vaker ‘ruw’, maar zijn uitermate effectief. Dit is bij ons in de studio uit te voeren.

 1. Kernwaarden filmHoe beter de missie of visie uit te dragen dan met video? Hierin kun de kernwaarden of DNA van je organisatie kwijt, maar ook eventueel duurzaamheid, strategie voor korte en lange termijn, kortom waar je met je organisatie voor staat en naar toe wil..
 1. ImpressiesEen krachtige, effectieve en aantrekkelijke manier om jouw business te promoten is het creëren van een mix van korte video of foto impressies van jouw product of dienst, met een paar woorden van jou en van je klanten…
 1. Call to actionWanneer je jouw prospects, die jouw product of dienst al kennen, wilt aansporen tot actie – gebruik dan een korte, snelle video, die de belangrijkste voordelen van jouw aanbieding voor hen samenvat(bullet points), waarna je eindigt met een sterke oproep tot actie, de zogenoemde call-to-action
 1. Sales videoDe afgelopen paar jaar zijn sales video’s erg lucratief gebleken voor veel bedrijven. Verkopen via video maakt het persoonlijker dan in tekst.
 1. Promotie Film voor op beurzenlocatieOp een beurs is het belangrijk in korte tijd te laten zien wat je organisatie doet, wie je als organisatie bent, welke producten en diensten je levert, etc. Een promotiefilm om tijdens de beurs continu te laten draaien verzorgt dit en leid tot concrete vragen.
 1. Promotie film voor de homepage van de websiteHeeft jouw web site een video waarin kort wordt uitgelegd wat de klant bij jou kan vinden? Deze video is ook weer prima via social media te delen.
 1. CampagnefilmAls je een campagne hebt over een onderwerp of dienst is video de manier om jouw publiek te laten weten wat je campagne inhoudt.
 1. Eventregistratie filmAls je een event organiseert is het belangrijk dit vast te leggen. Zowel de sfeer als een bepaalde inhoud wordt een middel om aan te geven wat degene die het event hebben gemist, of als reclame voor een volgend event.
 1. JaarvideoZowel voor intern als extern gebruik. Zet je jaarrapport op video. Geef aan hoe je het jaar begon en waar je nu bent. In cijfers maar ook in beleving, cultuur, wat je bereikt hebt met alle medewerkers en met welke klanten.

We willen je graag helpen met jouw business. Met een persoonlijke aanpak voor jouw doelgroep en een gerichte boodschap. Want Het belang en de impact van video voor business is ENORM!

Neem contact met ons op voor een afspraak. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Of je nu contact opneemt met ons niet, zorg dat je video gebruikt voor jouw business.