De stem, een toegevoegde waarde. CinemetaVrijwel elke opdrachtfilm wordt opgeluisterd door een voice-over. In het slechtste geval een geforceerde noodzaak want de beelden zijn te ingewikkeld om zonder uitleg te begrijpen of de montage loopt niet en de voice-over moet het verhaal duidelijk maken. Vaak wordt er nog tijdens de opname aan de tekst gesleuteld. Dit zijn voorbeelden waar de voice-over niet op de juiste manier wordt ingezet.

TOEGEVOEGDE WAARDE

Een voice-over die bij het totaalplaatje past, zal op meerdere manieren bijdragen aan het succes van je productie. Beeld, geluid en voice-over moeten één worden. Als de juiste stem voor de productie wordt gekozen, kan deze een effectieve toegevoegde waarde zijn voor de film.

C’EST LE TON QUI FAIT LA MUSIC

Het is de bedoeling dat de doelgroep zich aangesproken voelt en door de stem betrokken wordt bij het onderwerp. Niet ieder verhaal is hetzelfde. Kies je daarom voor een man of een vrouw, iemand op leeftijd voor een serieus onderwerp of een jonge stem voor een hippe, snelle montage. Deze keuze luistert zeer nauw en is zeker ook afhankelijk van de ervaring van de voice-over. Hij of zij moet zich in kunnen leven in het onderwerp en de juiste toon weten te vinden om de informatie duidelijk over te brengen.

KLANKBORD

Om tot een optimaal resultaat te komen is het voor de voice-over fijn om een klankbord te hebben. Iemand die feedback geeft en kan sturen waar nodig. Een professionele omgeving zoals een geluidsstudio geeft die mogelijkheid. Van te voren kan met het creatieve team de tekst doorgenomen worden en waar nodig kunnen correcties aangebracht worden. Dat scheelt weer tijd tijdens de opnamesessie.

PROFESSIONELE STUDIO

Niet alleen biedt een studio de mogelijkheid om bij elkaar te komen, de opnames zullen ook op een vakkundige manier worden gemaakt. En de sound engineer zal ook zorgen voor een juiste oplevering volgens de geldende specificaties voor internet, televisie of instore.

Tot snel in de studio!